SLOWCOOCKING.

Op een barbecue met deksel kun je veel meer dan een hamburger of sateetje grillen op hoge temperatuur. Het is namelijk ook mogelijk op lage temperaturen en met indirecte warmte te koken. Zo kunt u grotere stukken vlees langzaam en op lage temperatuur garen, soms wel 24 uur. Met lage temperatuur wordt 80 tot 99 graden bedoeld. Bij ongeveer 65 graden gaat het collageen (dat de spieren bij elkaar houdt) langzaam smelten, dit zorgt ervoor dat het vlees zeer zacht wordt. Bereid het vlees altijd hoger dan 68 graden, dit is namelijk de temperatuur waarbij de bacterieën worden gedood.

Slowcoocking kunt u op verschillende manieren doen, maar de meest gebruikte is de barbecue of oven. Bij de barbecue is het van belang dat u de kap dicht kunt doen. Een vleesthermometer is een must bij slowcoocking. Het is van belang dat u van te voren weet of u het vlees rosé of doorbakken wilt serveren. Onderaan vind u een schema van de temperturen.

Het fijne van slowcoocking is dat het vlees niet te gaar kan worden. Maar het vlees dient minsten 4 tot 4.5 uur op de barbecue of in de oven te liggen voor u het kunt serveren. Als het vlees er 5-6 uur in ligt is dit ook geen enkel probleem.

Wij adviseren u graag over slowcoocking.

slowcoocking
Vlees geschikt voor
slowcoocking

Côte de boeuff
Entrecôte
Rib eye
Spareribs
Rollade
Varkensfilet

slowcoocking David Leuveld
Voor de juiste kerntemperatuur hierbij een  voorbeeldschema met kerntemperaturen.

Openingstijden

Contact

Johannes van Lochemstraat 12a

7665 AM Albergen

0546-84 22 95

info@davidleuveld.nl

pinnen