Voor iemand met een voedselallergie is het soms erg lastig om producten te vinden die vrij zijn van deze bewuste allergenen. Bij  slagerij David Leuveld helpen wij u graag verder. Wij kunnen u precies vertellen welke ingrediënten een product bevat.

Van nature is vlees vrij van allergenen, maar door het te bewerken tot een bepaald product, kan het allergenen gaan bevatten. Niet alle producten zijn allergeenvrij, maar er is wel een ruime keuze. Omdat er in een slagerij wordt gewerkt met o.a. paneermeel, maar ook met kruidenmelanges die allergenen bevatten is de kans op kruisbesmetting aanwezig.

Om uw vlees en vleeswaren 100% allergeenvrij te houden kunt u het beste een dag van te voren uw bestelling doorgeven, zodat wij deze ’s morgens in een schone slagerij en op een schone snijmachine kunnen maken. Zo is er geen enkele kans op kruisbesmetting.

GLUTENVRIJ

Iemand met een coeliakie (glutenallergie) kan niet tegen de eiwitten in sommige graansoorten. De darmen zijn niet in staat om de eiwitten af te breken en hierdoor ontstaan hele vervelende klachten. Door een strikt glutenvrij dieet te volgen kan men leven zonder klachten. Een klein korreltje gluten kan al hele vervelende klachten veroorzaken. Omdat bij slagerij David Leuveld glutenallergie in de familie zit zijn wij goed op de hoogte van het glutenvrije dieet.

Wij houden met de bereiding van uw catering of barbecue ook rekening met uw dieetwensen, mits deze van te voren zijn aangegeven.